Въпрос и отговор 24

Кармичната чистота предпазва

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 14 февруари 2017 г.

Във връзка с отговорите на въпросите „Възстановяване след енергийно вмешателство” от 29 ноември 2015 г. и „Отказ от насилие и Прошка с 3-те стъпки” от 13 февруари 2017 г. възникна още един въпрос.

Въпрос: Вече знаем, че когато някой представител на Светлинната мрежа напакости на представител на някоя от мрежите на илюзията, а той остане хармоничен и спокоен, се взема от енергията на съгрешилия човек от Светлинната мрежа, а когато му липсва достатъчно енергия, останалото се взема подред от енергията на членовете на неговото семейство, от неговите роднини, съграждани, сънародници, където и да се намират те по света, от всички хора на планетата, които също са в Светлинната мрежа. Как да се предпазим от такова енергийно източване, причинено ни заради грешните избори и постъпки на други Същества на Светлината, които биват специално подбудени да съгрешават от силите на илюзията?

Отговор: Много добър въпрос.

Нужно е да сте максимално кармично изчистени, без да сътворявате нова отрицателна карма, понеже се взема от благата карма на тези души от което и да е ниво подред, които имат съответния вид карма.

Следователно ако човек е кармично чист, без обремененост от даден вид, липсва възможност да му се взема блага карма за разплащане на грешка от същия вид, направена от някой друг от неговата мрежа. Но ако липсва човек в същата енергийна мрежа с такава кармична обремененост, тогава се взема от общия енергиен запас на съответната мрежа и ефектът може да се почувства от всички нейни членове, ако се дръпне повече енергия.

Всички сте свързани на ниво поле и когато някой греши, е за негова собствена сметка, но може да се окаже, че е за сметка и на още доста други негови ближни души, или за сметка на всички представители на съответната енергийна мрежа. Затова ви е казано, че в тези забързани преходни времена всеки човек, който е в Светлинната мрежа, е отговорен както за себе си, така и за целия Жив Живот!

АЗ СЪМ Присъствие на Единния