Въпрос и отговор 23

Отказ от насилие и „Прошка с 3-те стъпки”*

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 13 февруари 2017 г.

В отговора на въпроса „Възстановяване след енергийно вмешателство” от 29 ноември 2015 г. косвено ни се даде информация за още един начин за източване на енергията на светлите същества – хората, които преимуществено или изцяло са в Светлинната мрежа на планетата:

Ако някой, който е в Светлинната мрежа, уязви представител на мрежа на илюзията и този представител запази хармоничното си състояние, за неговото възстановяване ще се ползва енергия от уязвилия го, т.е. от човека, който е в Светлинната мрежа, а ако той е без достатъчно енергия, тогава се взема енергия подред от онези представители на неговите семейство, род и нация, които също са в Светлинната мрежа, и накрая от всички хора във въплъщение, които са в Светлинната мрежа.

Въпрос: Ако сгрешим и уязвим представител на някоя от мрежите на илюзията, а той запази спокойствие, това представлява ли опасност за нас и как да се предпазим – има ли нещо, което можем и е добре да предприемем?

Отговор: Да, има опасност да се разделите с доста блага карма, ако ви се случи да го направите.

Поради тази причина многократно сте съветвани Свише за отказ от насилие спрямо когото и каквото и да е, колкото и някой от силите на илюзията да се опитва да ви провокира да приложите/използвате насилие под каквато и да е форма и претекст.

Това, което е добре да правите, ви е указано: първо – да сте равни; второ – да сте с приемане, без осъждане на каквото и да е, и трето – да прощавате всичко с 3-те стъпки, като кажете:

1) Господи, мили Татко Единни, аз, ……………… (малкото име)
прощавам на …….. (името на който е сгрешил) всичко вредоносно, което причинява,
прощавам и на всички сили на илюзията, които го/я подтикнаха да постъпи така вредоносно,
прощавам и на техните помагачи от които и да са мрежи,
прощавам и на създателите им на всички тях,
прощавам им от все сърце и Душа!

2) Прости им и Ти, мили Татко Единни!

3) И Ти Благодаря, Мили Татко Единни, от все сърце и Душа!
Благодаря! Благодаря! Благодаря!

Щом нещо е дошло, значи така трябва и е допуснато Свише, и е най-доброто за момента. Човек трябва да се научи, живеейки в този илюзорен материален свят, да се придвижва по линията на най-малкото съпротивление, съхранявайки своята Божествена енергия, но като спазва Божествените Заповеди и Закони!

АЗ СЪМ Присъствие на Единния

 

line

* Във връзка с този въпрос и отговор са и отговорите на въпросите „Възстановяване след енергийно вмешателство” от 29 ноември 2015 г. и „Кармичната чистота предпазва” от 14 февруари 2017 г.