Напътствие от Владика Иларион

от 30 декември 2020 г.

 

АС СЪМ Иларион,

Моето Напътствие се отнася до всички хора с Живи, Светли и Чисти Души, които са въплътени в момента на планетата РАЙМА (Земя).

Когато Сдравето на някой човек се влоши, винаги има причина и първопричина.

1. Причината е видна и всеки човек може да се досети какво греши по отношение на начина си на хранене, обличане, каляване, двигателна активност, отношение към живота, към хората, по отношение на своите мисли, чувства, слова и дела, и т.н.

И като се вглъби в себе си, да му стане ясно, т.е. да му просветне какво би могъл да оправи, та да се поправи. И като поиска помощ Свише, да рече какво дава насреща, та да бъде исцелен. Да се обрече е нужно. Например:

„Господи, исцели ме от ….., а ас се обричам пред Теб, че спирам да пуша от тоя момент, докато съм в това въплъщение!“

Или да каже, че спира да пие алкохол, да нагрубява блиските си, да говори твърде много излишни прикаски, да клюкарства, да сплетничи, да лъже, да краде, да мързелува, да ходи по чужди жени/мъже и т.н. – каквато и да е друга негова слабост/порок/вреден навик и т.н. – кой каквото реши и е наясно, че в това нещо греши.

2. Първопричината обаче е тая, която е основната, и която човек липсва как да научи коя е, ако е бес ясно виждане и чуване, или ако е бес Учител от Светлинната мрежа, който е във въплъщение и го подпомага, и ръководи Духовния му напредък, и който да му я съобщи.

Бес да се премахне първопричината чрес дълбоко, искрено и пълно Покаяние на човека, от все сърце и Душа към Господа и Той да му прости и да го Опрости на 100%, липсва как човекът да бъде исцелен на 100%!

И ако човекът е рекъл, например: „Исцели ме, Господи, а ас спирам да пуша“, и бъде исцелен на ниво тяло, но бес да се е покаял пред Господа относно първопричината на болестта – дори и бес да е наясно как е съгрешил, т.е. пропуснал е да направи генерално покаяние пред Господа по отношение на всичко, което е съгрешил във всичките си въплъщения досега, че така се е подредил и в момента е болен и страда от …, тогава в случай, че отново почне да пуши, макар и след години, и наруши оброка, който е дал пред Господа, тоя същия вид болест моментално ще се върне в материалното му тяло и ще е доста по-зле дори, т.е. ще му се върне с лихвите, тъй като човека ще се е обременил допълнително и с отрицателна карма към Господа от нарушаването/бесиспълнението на оброка си!

А когато човек го отмине смъртната опасност, тогава това е явен сигнал Свише, че му се дава втори шанс да почне живота си на чисто пред лицето Господно. И че е крайно време дошло да се обърне съм Светлината, да се върне в Светлинната мрежа, от която происхожда първоначално, и да бъде в бъдеще доброплодотворен в своите мисли, чувства, слова и дела, и в испълнение на Господните Повели и Правила. Дава му се нов план на живота, та да стане нов човек, един от Човеците на Новото Време в Света на 6-тата човешка раса, където според Господния Промисъл предстои да продължи човешката еволюция на тая планета.

И ако човека пренебрегне тоя сигнал и продължи да живее порочно по старому, след определено време следва друг инцидент, катаклизъм/бедствие, болест и т.н., чрес който се прекратява въплъщението му, в което той е тръгнал към погибел, та да се спаси по спешност неговата Душа, докато все още това може да се случи!

И това е най-доброто в тоя момент. Понеже Господ в Своето Бескрайно Милосърдие спасява това, което може да бъде спасено, дори и в последния момент.

Владика Иларион