Напътствие от Падма Самбхава

От 14 май 2020 г.

АС СЪМ Падма Самбхава,

Искам да ви обърна внимание на две неща.

Първото е проблем, с който се е сблъсквал почти всеки, който има домашен любимец. Случвало ли ви се е вашето куче например, което любите, да тича като лудо-бясно насам-натам, точно в момент, когато на вас ви е нужно спокойствие, понеже ви предстои или дори в момента провеждате важен разговор по мобилния телефон, или трябва да обърнете особено внимание на детето си или на съпруга/съпругата, а кучето ви пречи? Или ви предстои изпит или пишете важен доклад, а кучето ви разсейва или прави бели на двора и ви отваря допълнителна работа точно в най-малко подходящия момент? Или мачка любимите ви цветя на двора и гони птиченцата, които ви пеят и радват? Списъка може да е доста дълъг. Крайния ефект е, че се нарушават нормалните ви отношения с домашния любимец и се прекъсва Божествената Любов, която имате и испитвате помежду си.

Ще ви кажа как е най-добре да се справите с тоя проблем.

Първо – проблема е не само ваш, но и на самия домашен любимец, който ви люби с цялото си същество и до последния си дъх, каквото и да правите! Но илюзията се е постарала да го дразни до полуда на фин план, което вие сте бес да виждате. Дразнението обаче съществува и кара вашия любимец да страда, дори понякога доста силно. Това е причината на превъзбуденото поведение в най-слабо подходящия момент.

Решението е налагане на изолация във всички ключови моменти. Това е най-доброто. Когато имате нещо важно да вършите, подсигурете спокойствието си предварително, като оставите животното вътре в дома, та да е надалеч от външните дразнители в двора или на терасата например. В антрето да бъде е най-добре, с всичко, което му е нужно – постелка и вода, и му обяснете, че това е временно и скоро ще е отново при вас, но в момента така се налага, бес да обяснявате причината – тя трябва да остане в мълчание, докато приключите работата си. Понеже около вас все ще се намери някой подслушвач от астралния план, а дори и на материалния план, чрез някой паяк например, който е от и в мрежата на тъмнината и който предава информацията относно вас на астралните същности например, които витаят наоколо.

И ако кажете на кучето си, че ви е нужна тишина, едва ли ще имате такава точно когато ви е най-нужна, ако някой наоколо на финия план е много гладен и смята да се нахрани от вашата енергия, и това е единствената му и много важна дейност в тоя ден – да ви дразни, докато се поддадете и чистата ви и лъчиста светла енергия се оцвети например от негативността на дразнението, в което евентуално испаднете, т.е. енергията ви да стане точно такава, каквато на него му е нужна и от която може да се храни и съществува, и която му е лесно да ви отнеме, тъй като, когато се ядосате, охраната ви намалява и е много по-лесно аурата ви да бъде пробита.

 

И второто, на което искам да се спра, са лечебните растения – цветя и треви – билките. Добре е да си имате домашна градинка, било то на двора или в саксии на терасата/балкона. И винаги, когато ви е трудно, да отивате при тях да им се порадвате и да им благодарите, че ви помагат, понеже те наистина го правят! Как иначе да издържате на натоварването на многото работа, която ви чака?

Ходенето до билковата градинка и общуването с растенията в нея сутрин и отново в късния следобед, преди лягане да спите, са ви спасителни в тия времена! Това „билково поле“ може да ви помага много повече, отколкото предполагате –да сте сдрави, като им се радвате на растенията – на всяко стръкче, когато сте при тях, и след това като ги берете собственоръчно. Това може толкова много Радост да ви носи, а и в бъдеще да помага на вас и на ближните ви да сте сдрави, като се храните с тях и пиете чай от тия билки, които са били напоявани с вашата Радост и Божествена Любов и набрани от вашите ръце по време на исгрева! И най-важното – всяко от тия растения, които са представители на мрежата на Светлината, приумножава вашата Светлина и я подсилва, а също и цялото енергийно поле на вашия дом осветява и подсилва! Подсилва и имунитета на всичките обитатели на дома, когато те са с добри чувства и с грижа по отношение на тия растения.

Падма Самбхава