Въпрос и отговор 139

Присъствие по време на служба в храма и участие в църковните ритуали/обреди

Въпрос, изпратен на руски език до сайт ЕДИНЕНИЕ на 3 април 2019 г., и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 7 май 2019 г.

 

Въпрос: Допустимо ли е сега, в тези времена, човек да присъства в храма по време на служба и да се моли заедно с останалите присъстващи, да се причестява, изповядва и т.н.?

Отговор: АЗ СЪМ Присъствие на Единния давам следния отговор на този въпрос.

Който желае да остане с чиста Душа и да съхрани Живия ѝ Живот, без да се подлага на излишни рискове, е нужно когато се отваря пред Бога, т.е. когато се установява пряка връзка между неговото материално тяло, неговата Душа и неговото Висше АЗ СЪМ Присъствие, да съблюдава указаните мерки за безопасност по този повод*.

Това означава, че е безопасно да присъства на службите в храма и да изпълнява църковните ритуали, когато:
е облечен с дрехи с дълги ръкави
и с дълги панталони за мъжете и с дълги рокли до обувките за жените,
и с чорапи на краката,
и да е с покрити глава и ръце с шал/покривало от естествена растителна тъкан, което да е достатъчно голямо, че да покрива изцяло ръцете дори и когато се прави кръстният знак.

Нужно е цялата кожа и коса да са покрити с материя от 100% естествени растителни влакна – памук, лен, коноп или смес от тях, без дори и 1% от изкуствена примес.

И ако някой ви попита поради каква причина се покривате, бихте могли най-спокойно му кажете, че това ви помага да се съсредоточите в молитвата/ритуала и в себе си и да общувате с Бога, без да се разсейвате, като гледате другите хора и дори и свещеника. И че това ви помага мисълта ви да е чиста, да се изпълвате с Божествена Любов и да я отправяте към Господа!

АЗ СЪМ Присъствие на Единния

 

line

* Виж в част Работа в Духовността „Пет Правила-Напътствия за опазване на Чистотата, за спасение на човешката Душа и за успешно продължаване на еволюцията в преходните времена” (Отстранен документ).