Въпрос и отговор 134

Дарове и Благослови

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 25 март 2019 г.

 

Въпрос: Мили Татко Единни, като Ти благодарим за Даровете, с които ни даряваш, се усилва действието им, дори с приумножение. А по отношение на Благословите Ти – за тях като Ти благодарим, какво се получава? И колко често е добре да го правим?

Отговор: Много добър въпрос. Отдавна очаквах някой да Ми го зададе.

1) При Даровете – директно отделям енергия за осъществяването на Дара, още в момента на одаряването. А когато Ми благодарите за Дара, тази енергия се приумножава, тъй като се осъществява енергиен обмен – дава се нещо насреща.
blue-dotТова Ми позволява още повече да Дарявам,
blue-dotудължава се срокът на действие на Дара и неговия живот, т.е. колко време ще е активен,
blue-dotувеличава се и силата на действието му, и обемът му!

2) При Благословите – те са Благи Слова – пожелания. След като се изрекат/предадат и приемат, тези Слова вкарват във фините тела на човека, за когото се отнасят, кодировката изреченото и прието пожелание да се осъществи напред във времето за дадения човек – негов обект. Но той трябва да се потруди, за да се активира и реализира тази програма, която му е заложена, т.е. да вкара енергия в нея.

За да тръгне първоначалната реализация на тази програма-пожелание на Благослова и Благото Слово в него да стане творящо, и да сътвори новата реалност, която то носи, вложена в себе си, е нужна енергия, т.е. подтик – и това е енергията на Благодарността, и още повече енергията на насрещен Благослов, насочен обратно към първоизточника, от който произхожда този Благослов.

За да се реализира програмата на стартиралия вече Благослов частично, в пълнота или дори повече от очакваното, е нужно съответното количество енергия, която да се отправя регулярно, т.е. един път месечно, един път седмично, всеки ден или няколко пъти на ден. Кой както прецени и според възможностите си. Тази енергия на Благодарност и Божествена Любов се отправя към Възнесеното Същество на Светлината, от което е Благословът.

А в случай, че този, който е отправил Благослова е човек, най-доброто е на него да му се благодари еднократно от все сърце и душа и веднага след това да се отправи Благодарност и Божествена Любов към Господа, който подкрепя този Благослов, когато накрая след благослова са изречени и Слово-формулите:

И всичко да бъде според Твоята Свята Воля, Господи!
АМИН   ТАКА ДА БЪДЕ   ОМ

След това човекът, който е бил благословен, е добре да продължи да отправя своята Благодарност и Божествена Любов към Господа, докато Благословът се реализира в живота му в желаната степен. А ако и след това човекът продължи да благодари за него и да отправя Божествена Любов към Господа, тогава Този Благослов се превръща в Дар с постоянно действие по отношение на човека!

АЗ СЪМ Присъствие на Единния