Въпрос и отговор 136

Носене на кръста на погребение

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 17 февруари 2019 г.

 

Въпрос: Какъв бе ефектът от това, че носих кръста на погребението на баба си?

Отговор: Пое от нейната отрицателна карма и й отдаде от благата си карма, съответно и едновременно.

 

Въпрос: Мили Татко Единни, добро ли е от Твоя гледна точка да простя на тези, които ми предложиха да нося кръста на погребението на баба ми, без да ме уведомят, че този, който носи кръста, поема за отработване част от отрицателната карма на починалия?

Отговор: Да, добре е да им прости с Духовната Практика „Покаяние, Прошка и Благодарност в 7 стъпки” еднократно, на намаляваща луна. И да забрави всичко това.

Този, който носи кръста, поема за отработване това, което има у този, който е направил прехода – отрицателна карма най-вече. А в случай че този, който е направил прехода, е чист кармично, тогава следващото по ред, което този, който носи кръста, би поел от починалия, е част от вредоносните програми, кодировки и блокажи и техните вредоносни резултати и последствия.

Цялата тази информация, която ви дадох по-горе, важи само в случаите, когато кръстът се носи от близки роднини, приятели, съседи, … по желание на самия този, който го носи, без да му се даде нищо в замяна на тази работа.

А когато кръстът се носи например от служебно лице от църквата, към която принадлежи починалият и това е част от ритуала на погребението, за който се заплаща след това на свещеника и неговите помощници, включително и на този, който е носил кръста, тогава той е без да поема част от отрицателната карма или от вредоносните програми на починалия. Същото е и когато кръстът се носи от който и да е човек, дори и когато е близък на починалия, ако му се плати за тази работа, макар и съвсем дребна сума, символично, от семейството на починалия.

Съвсем друг е въпросът, когато този, който носи кръста, знае, че би поел за отработване от отрицателната карма на починалия свой ближен и въпреки това пожелае да го направи безплатно, за да му помогне да се почисти и възнесе по-нависоко, с Божествена Любов най-чиста към него, но само когато е сигурен, че починалият е със Светла Жива и Чиста Душа. А когато е без такова знание, най-добрата препоръка е този, който носи кръста, съвсем спокойно да приеме някакво заплащане за това.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния