Въпрос и отговор 122

Спане през деня или през нощта

Въпрос, изпратен до сайт ЕДИНЕНИЕ на 1 декември 2018 г., и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 3 януари 2019 г.

 

Въпрос: Каква е ползата и вредата от нощните смени за душите на хората, които са избрали да работят през нощта?

Отговор: Липсва един общ отговор на този въпрос.

И това е така, понеже различните хора принадлежат към различни енергийни мрежи, освен това са с различна степен на енергийна наситеност и са в различна степен способни да усвояват енергиите по време на сън и в будно състояние. Става въпрос за енергиите на слънцето, луната, звездите, Космоса и Вселената. Космосът – това е обозримият ви участък от всеобхватната Вселена.

Когато човекът е в Светлинната мрежа и е Жив и с достатъчно чиста Душа, и е в задоволително добра степен на здравословно състояние, тогава той е в състояние да приема и усвоява в някаква степен енергията на космичните тела – на най-близките ви звезда – слънце, и планета – луна, и на останалите повече или по-малко близки звезди и планети, а също и да получава информация от тях на фин план, която постъпва в неговата Душа.

Нормалният сънастрой, който такъв човек изначално има още с раждането си, е: най-добре да усвоява през деня, в будно състояние, енергията на слънцето и по-близките планети – тези от слънчевата система, в която се намира вашата планета, а през нощта, в състояние на сън, най-добре да усвоява енергията на луната и на останалите по-отдалечени слънца и планети.

Същото се отнася и относно приемането на информацията, идваща от и чрез всички тези звезди и планети.

Колкото по-чист и извисен Духовно е човекът, толкова повече енергия и информация е в състояние да приема в точното време, които да са му от полза след това в живота.

А в случаите, когато човек е болен, когато е доста кармично замърсен и повечето от чакрите му са затворени и без да функционират, когато е изгубил чистотата на своята Душа или е с мъртва Душа, когато принадлежи към някоя от мрежите на илюзията, във всички тези случаи положението е съвсем различно и за такъв човек е без значение кога спи и кога е буден. Или по-скоро има значение, и то е кога ще може да отнема повече енергия от хората – дали през деня или през нощта и дали когато е буден или спи, според състоянието си, според енергийната мрежа към която принадлежи, според „способностите си” и т.н…

Следователно при различните хора ползите и вредите от работа и бодърстване или от сън и почивка през нощта може да са от съвсем различно естество и диаметрално противоположни по съдържание. А дори и при един и същи човек, който е Светло същество, в някои периоди от живота му той може да работи и бодърства през нощта и това да е Добро от Господна гледна точка за него в този момент, и причините за това да са най-различни.

Затова е важно всеки Жив и Здрав Светъл човек тук и сега и занапред:
blue-dotда бъде с приемане към диаметрално противоположните решения на хората, разбирайки, че те са породени от различията между тях;
blue-dotда бъде без каквото и да е осъждане, даване на оценки, мнения, предложения и препоръки;
blue-dotда бъде, без да застава на нечия страна по отношение на каквото и да било във вашия свят и още по-малко да се оставя да бъде въвлечен в спор и каквото и да било разногласие!

АЗ СЪМ Присъствие на Единния