Въпрос и отговор 116

Дълголетието при японците

Въпроси, изпратени до сайт ЕДИНЕНИЕ на 16 септември 2018 г. и на 10 октомври 2018 г., и техните отговори, дадени от Присъствие на Единния на 23 септември 2018 г. и на 10 октомври 2018 г.

 

Въпрос 1: Каква е причината и първопричината японците да живеят по-дълго от останалите хора по света? И при тях средната продължителност на живота е по-висока?

Отговор: На първо място, понеже съзнанието на японците е насочено към труда – много да се трудят и постоянно, и в позитивен сънастрой, и най-висококачествено! Работодателите правят така, че да мотивират хората да желаят много да се трудят и да са позитивно настроени, докато се трудят. Трудът е главният фактор за дълголетието.

Най-дълголетни са хората, които постоянно са се трудили и докато са го правили, са били хармонични, т.е. в състояние на Хармония, Мир и Радост при нарастваща луна (и в състояние на Радост, Мир и Хармония при намаляваща луна), и са приемали труда като част от самите тях, и трудът им е носил радост, и са го извършвали в позитивен сънастрой и по най-висококачествения начин!

На второ място, важен фактор е фактът, че японците живеят на острови – т.е. територията на тяхната държава е без допир с други съседни държави и народи, а всички стихии – вятър (въздух), вода, огън и земя пречистват постоянно територията на цялата им държава, която е разположена на различни острови. Дори всеки остров, т.е. всяка част от държавата е изложена на пречистващото влияние на всички 4 стихии. Този народ е без пряко приемане – чрез границите си, на карма от съседни народи и земя. И без да се допира общата аура на този народ в аурата на съседен народ/народи и да поема за отработване от техните несъвършенства автоматично, на принципа на скачените съдове.

Изразът „кажи ми кои са ти съседите и ще ти кажа и ти що за човек си” важи и по отношение на държавите и народите, които ги обитават.

На трето място, японският народ е с хомогенен състав – японци, със самосъзнание на японци, говорещи 1 език – японски, и милеещи за държавата и родината си. Когато една държава е съставена от разнородно население, особено ако то е с различни интереси, включително и вероизповедание, и различни части от населението са без приемане на другите, и се стремят за надмощие над останалите, това води до скъсяване на живота на населението във всяка от тези фракции без изключение, тъй като намалява общият обем на жизнената им енергия!

И чак след тези 3 главни фактора идват всички други съображения, които вашите учени изтъкват като причини за дълголетие.

 

Въпрос 2: Каква е причината в Япония да има толкова много столетници, като процент от населението на страната?

Отговор: Увеличаването на броя на столетниците в Япония е пряко следствие от:

1) многото ТРУД в позитивен сънастрой, извършван с желание и при мъжете на работните им места, и при жените у дома в семействата;

2) живота в МИР, т.е. без войни и военни действия, стрес и ужас, и скръб, и несигурност;

3) всичко останало, което изтъкват вашите учени:
blue-dotздравословното и умерено хранене без преяждане;
blue-dotдостиженията на медицината;
blue-dotповишената грижа за здравето;
blue-dotзасиленото движение, включително гимнастически упражнения, туризъм и алпинизъм;
blue-dotрелаксацията и разходките и т.н.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния