Въпрос и отговор 101

Формулата на Успеха в отработване на съвършенството
да се живее без осъждане и раздразнение

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 6 март 2018 г.

 

Въпрос: Мили Татко Единни, когато човек все още влиза в осъждане и раздразнение, как да се прекрати това?

Отговор: Най-доброто е бързо да се заеме да отработва съвършенството да живее, без да осъжда и без да влиза в раздразнение.

Формулата, която Пресвета Богородица току-що ти даде, е великолепна и може много да помогне, ако я следвате точно, винаги, когато се появят такива илюзорни мисли и чувства. Имате още малко време за отработване на това съвършенство – да сте без раздразнение и без осъждане на това, което правят или не правят другите. Възползвайте се.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния

 

Формулата на Успеха в отработване на съвършенството
да се живее без осъждане и раздразнение

6 март 2018 г.

 

АЗ СЪМ Пресвета Богородица

Тази формула всеки Светъл човек с Жива душа може да я прилага в бъдеще по отношение на който и да е друг човек, който се доближи до него по една или друга причина, а е с по-ниска степен на кармична изчистеност и съвършенство. Понеже за човека би могло да е вредоносно, ако все още изпада в осъждане и/или раздразнение.

 

Когато човекът насреща е с Жива и Светла Душа:
1. Нужно е
blue-dotчовек да бъде с Божествена Любов най-силна към него,
blue-dotвсеопрощаващ да бъде
blue-dotи равен спрямо това, което другият е сътворил чрез своята илюзорна част и чрез всичките й помагачи, помощници, подстрекатели и други вредоносни за него същности, от които и да са мрежи на илюзията всички те, и създателите им на всички тях.
2. Още в момента, щом човек осъди някого, би било добре веднага да отиде при него и да му каже, че го е осъдил. И да му каже коя е причината – той какво е съгрешил, за да се покаят и двамата, като направят Духовната практика „Покаяние, Прошка и Благодарност в 7 стъпки” поотделно, в различни помещения.
3. И накрая „Прошка с ближния” помежду си да направят от все сърце и душа.

 

А когато другият насреща е представител на някоя от мрежите на илюзията или когато човекът е без знанието в коя мрежа е другият насреща му, тогава е нужно да направи насаме Духовната практика „Покаяние, Прошка и Благодарност в 7 стъпки” и:
blue-dotДа бъде равен към другия човек и с благодарност към Отца, че му помага да бъде равен и да се покае пред Него;
blue-dotДа бъде всеопрощаващ към другия човек и с благодарност към Отца, че му помага да прости, и
blue-dotДа приема в равност сътвореното и да бъде с благодарност най-голяма за всичко към Отца!