Въпрос и отговор 90

Пита/Баница с късмети за Нова Година

Въпрос, изпратен до сайт ЕДИНЕНИЕ на 4 януари 2018 г., и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 14 февруари 2018 г.

 

Този въпрос е във връзка с текст във Въпрос и отговор 70 3-то Допълнение по темата „Парàта в питата на Бъдни вечер”:

Въпрос: Който е пропуснал на 24-ти декември може ли да направи такава пита на 31-ви декември?

Отговор: Всичко може, но вече ще е нещо съвсем различно и се нарича „Пита/Баница с късмети за Нова Година”, която има съвсем друго полезно действие и предназначение.

 

Въпрос: Какво е полезното действие и предназначение на питата/баницата с късмети за Нова година, която много хора правят на 31-ви декември?

Отговор: Питата/баницата с късмети за Нова година дава възможност на хората да се замислят в последния ден на старата година какво Добро биха желали да им се случи през новата година, да помислят от какво имат нужда в материалността и от какво – по отношение на духовното им развитие. Всеки може да напише късмети, дори и повече от един, както за собствените си, така и за нуждите на своите ближни, на които може да се падне късметът, и за нуждите на цялото семейство.

Най-добре е късметите за този обреден хляб* да се дадат от всеки член на семейството/домакинството. Всеки да помисли внимателно и да напише своите благопожелания. Родителите пишат късметите на най-малките деца, но тези, които говорят, могат да бъдат попитани какво желаят за себе си и за своите близки.

Добре би било или единият родител да напише за всички, или всеки сам за себе си, ако децата са достатъчно големи:
blue-dotПърво, да бъде призован Архангел Михаил и Ангелите на Защитата да пазят хората и пространството от илюзорни същности, докато се измислят и записват късметите.
blue-dotВторо, с призив да се блокира действието на собствената илюзорна част, а родителят да произнесе призива и за своите малки деца.
blue-dotТрето, да се призове Висшето АЗ СЪМ Присъствие на помощ в избора на благопожелания – да са доброплодотворни в и за Светлинната мрежа и Богоугодни**.

След това късметите се написват собственоръчно на листчета и се дават на този, който прави питата/баницата, за да ги сложи в нея.

И винаги в края им е нужно да се напише Слово-формулата за отдаване на свободната Воля на човека в ръцете на Господа:

„И всичко да бъде според Твоята Свята Воля, Господи!”

И Слово-формулата за всеобщо единение:

„АМИН   ТАКА ДА БЪДЕ   ОМ   ”

 

След настъпването на Новата година, без значение дали през нощта, веднага след полунощ, или на сутринта на първи януари, когато всички членове на семейството/домакинството се събудят, този, който е направил питата/баницата:

1. Ми Възблагодарява за Милостта всеки да получи от своето Висше АЗ СЪМ Присъствие подтика да избере парчето с този късмет, който му е най-нужен в този момент от живота и е най-добър от Господна гледна точка за него.

2. След това завърта тавата с питата/баницата 3 пъти по часовниковата стрелка и

3. поканва главата на семейството първи да си избере и вземе парче от питата/баницата, която предварително е нарязана на толкова парчета, колкото е броят на хората, живеещи в този дом.***

Когато всички си вземат парче, прочетат това, което им се е паднало и Ми възблагодарят, всеки прочита гласно това, което му се е паднало и всички радостно Ми възблагодаряват.

А след това този късмет се слага под възглавницата в калъфката й и човекът спи така на него през цялата година.

И колкото по-често човекът се сеща след това през годината да Ми благодари от все сърце и Душа за благопожеланието, което му се е паднало в питата/баницата на Нова година, толкова по-бързо се сдобива с възможността късметът му да се прояви в пълнота и в точния момент в неговия живот, ако и когато това е най-добре за него от Моята гледна точка.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния

 

line

* Първоначално, в старите времена, късметите са се слагали в обредна пита хляб, а значително по-късно хората са започнали да слагат късметите в баница.
Късметите са били предварително наричани, без да се пишат, помнели са се наизуст и за всеки от тях се е слагало връхче на дряново клонче в питата, и се е помнело и кое клонче за кой късмет е.

** Богоугодни – това означава да са добри от Божествена гледна точка, т.е. да са в съгласие с Плановете на Висшето АЗ СЪМ Присъствие и одобрени от него.

*** Когато за празника са поканени гости, ако желаят, те също може да вземат участие в написването на късметите и след това и за тях да има предвидено парче с късмет.