Въпрос и отговор 83

Всеопрощение

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 21 януари 2018 г.

 

Въпрос: Мили Татко Единни, знаят ли представителите на различните мрежи на илюзията, че когато им простим с Прошката с 3-те стъпки, отнетата ни от тях енергия ни се връща с лихвите, т.е. че те губят повече, отколкото са получили? И това възпира ли ги, прекратяват ли вредоносното си въздействие над нас?

Отговор: Да, знаят вече. Някои от тях прекратиха вредоносното си въздействие над тези мои чеда, които сте с Живи и Светли Души и от все сърце, искрено им прощавате и сте с Божествена Любов и благодарност най-големи към Мен – вашият Единен Отец. Понеже тогава лихвите са от съвсем друга величина и взетото от представителите на илюзията е значително повече, дори в пъти повече, отколкото те са отнели от вас.

При някои от по-силните представители на някои от мрежите на илюзията обаче положението е различно. Те са без пряка вредоносност към вас, тъй като започнаха да се пазят, но косвена вредоносност винаги можете да очаквате, понеже при тях липсва такова нещо – да се откажат да ви вредят. Същността им е такава. А вашата собствена кармична обремененост го позволява.

Това означава да сте бдителни с всеки и с всичко наоколо. Понеже една такава по-силно вредоносна за вас същност от някоя мрежа на илюзията може така да подведе хората около вас, че да са ви вредоносни, без те самите да се усетят. Тези същности много добре знаят, че са без правото да карат насила който и да е на физическия или на финия план да ви вреди, тъй като такова действие е равносилно на преките им вредоносни действия и може да се окаже пагубно за тях след приумножението, което АЗ СЪМ Присъствие на Единния Отец ще дам при връщането на отнетото ви в енергия с лихвите, когато искрено им простите.

Много е важно да се научите да се пазите от всеки, включително и от своите ближни, които са по-слабо осъзнати от вас и повече кармично натоварени и следователно са по-уязвими да съгрешат, без да се усетят, а след това горчиво да съжаляват и да се покайват. Само че това вас слабо ви устройва, нали? Особено сега, в преходните времена. Ако каруцата се преобърне в пропастта, съжаленията и извиненията връщат ли я обратно на Пътя?

Поради тази причина е нужно много да внимавате и няколко хода напред да обмисляте какво ще правите, и къде би могло да ви се сложи капан, и будни да сте постоянно и с пълна защита, спокойни и всеопрощаващи, каквото и да ви сторят!

И ако се случи да претърпите някаква вреда в каквото и да се изразява тя, моментално, при пръв удобен случай*, направете Духовната практика Покаяние с 3-те стъпки, Прошка с 3-те стъпки и Благодарността към Мен**. Това е едно от най-важните ви служения сега, което ще ви съхрани във всички бъдни времена, Живи и Здрави да ги преминете и дълголетни да бъдете.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния

 

line

* Първият удобен случай е когато останете насаме или сте добре покрити - виж Пет Правила-Напътствия за опазване на Чистотата, за спасение на човешката Душа и за успешно продължаване на еволюцията в преходните времена (Отстранен документ)

** Има се предвид Духовната практика „Покаяние, Прошка и Благодарност в 7 стъпки”