Въпрос и отговор 73

Редуциране на илюзорната част

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 2 януари 2018 г.

 

Въпрос: Кой прави така, че в ключови моменти – когато се храня, когато съм в тоалетната или когато извършвам работа в духовността, особено когато чета или изричам по-важен текст например с Благослов от Присъствие на Единния, в мен се появяват със сила мисли и чувства на осъждане или друга негативност, насочени към някой човек или събитие? Това кой ми го причинява? Какво е нужно да направя, за да се прекрати това вмешателство? Аз ……….. (името) изисквам, искрено искам и моля, мили Татко Единни, за помощ!

Отговор: Да, това го прави илюзорната част на този мъж – това й е работата – да му отнема енергията в ключови моменти. И това се отнася за всички хора. Такъв резултат може да се получи, когато илюзорната част има достъп до повече енергия, т.е. във всички случаи на отваряне към Бога – по време на извършване на ежедневната духовна практика, по време на хранене, когато човек е до тоалетната, а също и по време на извършване на полов акт – ако човек е без достатъчно добра защита и без да е надеждно блокирана илюзорната му част в тези моменти.

Във всеки такъв случай най-доброто, което може да се направи, е човекът да прекрати това, което върши, и да започне да прощава на своята илюзорна част, и още повече дори – да прощава и на всичките й помагачи, помощници и подстрекатели, а също и на създателите им на всички тях с „Прошката с 3-те стъпки”.

Колкото повече прощава човек, веднага след като е усетил такова вмешателство или малко по-късно, при първия удобен случай, толкова повече илюзорната му част ще се редуцира, докато спре вмешателството над него. Това пък е работата, която самият човек е нужно да извършва. Той сам е подхранвал и увеличавал своята илюзорна част, сега сам трябва и да я намали и стопи, докато тя изчезне напълно, за да се освободи от вредоносното й влияние над него!

АЗ СЪМ Присъствие на Единния