Въпрос и отговор 56

Скорост за управление на кола

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 16 септември 2017 г.

 

Въпрос, зададен на полски език: Каква скорост за управление на кола е най-добра от Божествена и от Господна гледна точка в преходните времена?

Отговор: По този въпрос вече са давани указания Свише.*

АЗ СЪм накратко ще ги припомня и допълня.

Най-доброто е да се кара със скорост до 80 км/ч, което позволява да се съхрани целостта на аурата при преминаване с превозното средство под пътни табели, кабели на електропроводи, мостове и т.н.

При движение по автомагистрали обаче такова по-бавно придвижване може да създаде:
blue-dotнапрежение у шофьорите на ТИР-овете, които карат с около 100 км/ч,
blue-dotнегативност към шофьора на по-бавно движещото се превозно средство,
blue-dotпредпоставки за пътен инцидент.

Това налага при пътуване по магистрала придвижването да става по изключение с малко по-висока скорост, но максимум до 100 км/ч, и то само когато е крайно наложително. И се препоръчва, ако има възможност да се избира, придвижването да става по пътища с по-малко движение по тях.

Ако водачът на транспортното средство усети напрежение около себе си, идващо от другите участници в движението, или се почувства зле, започне да му се доспива или го налегне видима умора, най-доброто е веднага, при първа възможност, да отбие встрани и да даде път на тези зад него да го изпреварят и всички транспортни средства – и тези зад него, и тези пред него, да се отдалечат. След което може да потегли отново на път.

А когато човек шофира сред природата, в чисти местности, е добре да кара под 80 км/ч – с толкова, с колкото се чувства спокоен и умиротворен, и без каквото и да е напрежение, единен с Живия Живот наоколо.

Понякога Свише се дава знак чрез някое животно и обикновено това е птица. Ако някоя от тях се стрелне пред превозното средство, е добре водачът веднага да намали скоростта. Причина винаги има и тя може да е различна:
blue-dotда наближава свято място, през което трябва да се минава със скорост дори под 50 км/ч;
blue-dotда има някаква опасност отпред на пътя, например препятствие – нещо паднало на пътното платно, хлъзгав участък, спрял автомобил, човек на пътя и т.н., т.е. предстояща критична ситуация;
blue-dotда наближава местност с по-висока концентрация на отрицателна енергия или със струпване например на астрални същности, които могат да напакостят, дори и пътят да е празен и в двете посоки. Ниската скорост много помага, за да може водачът да овладее транспортното средство, какъвто и капан да е заложен на пътя или покрай него.

В други случаи, когато водачът види нещо вредоносно, например ветрогенераторни перки, е нужно веднага да увеличи скоростта и да премине покрай тях възможно най-бързо, но със скорост до 100 км/ч.

При паркиране на превозното средство също е нужно човек да бъде внимателен и да се запита „Харесва ли ми това място? Добре ли се чувствам тук?”. Понеже отново може да има най-различни причини, поради които, ако почувства нещо вредоносно, е нужно веднага да се отдалечи и да потърси друго място за паркиране:
blue-dotможе близката сграда да е собственост на някой човек, изгубил своята чистота, или да е прокълната къща, т.е. къща с тегнещо над нея проклятие;
blue-dotможе пазачът на паркинга да е с мъртва душа;
blue-dotможе да съществува опасност за самото транспортно средство на това място, например някой да го удари, нещо да падне върху него и т.н.

Както виждате, всеки път е различно и ако човек иска да е жив и здрав и да се чувства добре, а също и транспортното му средство да е в добро състояние, е нужно винаги да е с будно съзнание и да наблюдава пътната обстановка, да чувства какво става около него, т.е. да използва всичките си сетива.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния

 

под линия

* Виж в Посланието от Господ Шива от 22 юли 2011 г.