Въпрос и отговор 54

Кога заспиването е вредоносно

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 14 септември 2017 г., във връзка с въпроса и отговора „Поле на вредоносност” от 14 март 2017 г.

 

Въпрос (изпратен до сайта): – в кои случаи приспиването е вредоносно и се счита за противодействие на силите на илюзията?

Отговор: В началото на Моя отговор от 14 март се съдържа и отговорът на зададения въпрос: „Където и да застане да работи човек…”.

Когато човек започне да работи някаква работа и желанието и намерението му са да работи, а по време на тази работа започне да му се доспива, това е вмешателство от силите на илюзията над него, осъществявано на фин план.

В такъв момент, ако човек се отпусне и задреме, това е вредоносно за него, тъй като ще го е направил без предварителна подготовка за извисяване на съзнанието, без успокояване на мислите и без отработване на състояние на вътрешен Мир и Покой, а също и без да призове Архангел Михаил на помощ, за да бъде съпроводена от ангелите на защитата Душата му, веднага щом заспи, до Висшите октави на Светлината.

Тогава, като заспи, колкото и да е за кратко, човек се озовава с фините си низши тела в най-близкия план до физическия – астралния. И обикновено защитата му е много по-малка, отколкото му е нужна, когато се окаже заобиколен от множество астрални същности, които очакват да си устроят пиршество с неговата Божествена енергия.

В такива случаи, когато човек се събуди, макар и след кратка дрямка или дори за още по-кратко време, той може да се стресне със събуждането, да му е тежко, да се чувства зле и по-изморен, отколкото преди да заспи, и най-вече да е без желание да се труди по-нататък през деня. А дори и да продължи работата си, тя не му спори и той я върши насила, по задължение, вместо с радост, лекота и благодарност да работи!

Спасението е, щом човек усети, че му се доспива, веднага да стане, да се раздвижи, да пие вода и да се захване нещо друго да върши, т.е. веднага да смени единия вид труд с друг. А щом се почувства напълно ободрен, без протакане да се върне към основната си работа.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния