Въпрос и отговор 52

Почерпка насила

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 12 март 2017 г.

 

Въпрос: Грешка ли е и вредоносно ли е, ако се почерпим пряко своята воля, след като първо сме отказали, но човекът насреща продължава да настоява да ни почерпи с нещо, а ние сме без възможност да откажем категорично, понеже това е например влиятелен човек, и освен това сме били без възможност и ние от своя страна веднага да го почерпим в отговор с нещо наше? В тази ситуация какво е най-добре от Господна гледна точка да се направи?

Отговор: Ще бъде без грешка, ако след като първоначално откажете да се почерпите, все пак го направите, когато човекът насреща продължи да настоява да се почерпите. По-важното в случая е да сте без осъждане към него и без противодействие.

Най-доброто след това е да направите при пръв удобен случай:
blue-dotПокаянието към Мен – Присъствие на Единния, с 3-те стъпки и
blue-dotПрошка към този човек с 3-те стъпки и
blue-dotда го благословите.

Можете да го благословите например оттук нататък всичките му мисли, чувства, слова и дела да са доброплодотворни в и за Светлинната мрежа на планетата Земя. Този ваш благослов е вашата почерпка към него, идваща от Светлинната мрежа, както той ви е почерпил с почерпка, идваща от илюзията, и ще е без значение дали той ще желае или не да получи вашата почерпка, след като е отказал да се съобрази с вашия отказ да се черпите с неговата почерпка, която е вредна за вас.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния