Въпрос и отговор 39

Пеене и свирене с уста по време на път

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 01 март 2017 г. и обновен и допълнен от Единния Отец на 01 март 2024 г.

 

Въпрос: Добре ли е от Господна гледна точка да се пее или да се свирят мелодии на песни с уста по време на придвижване по магистрала, а и на други асфалтови пътища, където има установени куполи?

Отговор: Да, добре е да се свирят мелодии с уста, ако човека сам е сътворил мелодията, бес думи на песен към нея. А ако се пее песен, също е добре текста да е собствено творчество и думите да са игриви, да са такива, които водят до появата на радост, усмивка, лек хумор и най-важното – бес да има отваряне към Бога.

Текстът на песента може да е относно нещо от живота в материалния свят – от ежедневието или ка животните, растенията, комични ситуации и т.н.

И мелодията е добре да е весела, да е такава, която лесно ободрява, ако на човек му се приспи по време на път, и бес да е исвисяваща в енергия, та да се исбегне отваряне към Бога.

Тогава е допустимо и е добро да се пее или свири с уста по време на път.

Но ако човек свири с уста мелодията на някоя песен, която исвисява в Духа и в същото време в главата му са и думите на песента, и почне да повишава вибрацията и енергията си, това може да доведе до отваряне към Бога, което е опасно по време на път.

Присъствие на Единния