Въпрос и отговор 35

Бенките

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 23 февруари 2017 г.

 

Въпрос: Какво представляват бенките и добре ли е от Господна гледна точка да бъдат премахвани оперативно или по какъвто и да е друг начин?

Отговор: Бенките при всички хора са външно проявление на някой вид карма и са като нейни стопери. Когато има бенка, има и някакъв вид карма, която обаче е блокирана. А когато бенката се активизира и започне нещо да се случва с нея – да сърби, боли, да се разранява, да расте, да се размножава, да се появяват още бенки от същия вид – всичко това означава, че се е активизирала и излиза за отработване карма от този вид, която карма човек може да е създал в което и да е свое предишно въплъщение или в поредица от въплъщения, включително и в текущото, ако има повече на брой бенки от един и същи вид.

Ако е карма, свързана с насилие и убийство, бенката може да започне да се разранява.

Ако е карма, свързана с причиняване на болка на други хора и на Живия Живот като цяло – бенката започва да боли.

Ако е карма, свързана с обезглавяване на някого, бенката може нещо да я отсече или в основата да се подкърти.

Ако е карма, свързана с изгаряне на нещо Живо, бенката може да пари – да има чувство на парене.

Ако този вид карма се увеличава, в случай, че човекът осъжда това, което му се случва в момента в живота, за да се преобразува същата тази негова карма, когато тя се е активизирала и е дошло времето да бъде отработена – бенката расте.

Ако човек допуска действия, които увеличават този вид карма, бенките се размножават и стават повече на брой.

Ако човек има различни по вид бенки, това означава, че има за отработване различни видове карма по основните видове грехове, без да е строго определено точно кой вид бенка за кой грях се появява. При всеки човек това може да е различно.

Ако човек реши да премахне оперативно бенките си, се лишава от тези стопери на материален план и кармата, която съответната бенка е задържала, безконтролно започва да излиза за отработване. Поради тази причина хората са забелязали, че когато човек причинява нещо лошо на бенките си, след това и на него му се случва нещо лошо и оттам е излязла приказката, че който иска да е здрав и добре, трябва да живее, без да пипа въобще бенките си! И това е много правилно, тъй като те изпълняват много важна роля /работа /функция.

А когато някоя бенка се активизира, човек трябва да започне много сериозни покаяния към Бога и към Отца. Нужно е да започне да прощава и на всички свои кармични партньори всичко съгрешено във всички времена – да започне да прави покаяния към всички мъже в своя настоящ живот, а след това към всички мъже във всичките си животи, после към жените, към народа... и т.н.

Когато даден вид карма се изчисти, и бенката, която е свързана с нея, ще спадне, утихне, ще спре да расте, да се разранява, да сърби, да боли, да пари, да щипе и т.н.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния