Въпрос и отговор 27

Освобождаване от илюзорни желания и мисли

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 17 февруари 2017 г.

Въпрос: Каква е причината и първопричината на някой човек изведнъж да започне да му се яде нещо напълно непривично за него до този момент и вредно за здравето на физическото му тяло или да му се появи силно желание да свърши нещо, което е вредоносно за неговата душа и кармообразуващо? И какво е най-добре от Господна гледна точка да направи в такъв момент, за да се прекрати илюзорното вмешателство над него?

Отговор: Добре е всеки да има предвид, че поради кармична обремененост, когато даден вид негова отрицателна карма дойде времето да бъде преобразувана, могат над него да упражняват влияние представители на някоя от мрежите на илюзията. Това е причината – намесата на илюзията. А първопричината е кармата, която в този момент излиза за отработване.

Затова най-доброто е човек да подхожда осъзнато към своите желания и предпочитания и да започне да се пита откъде идва всяко от тях – дали от неговото Висше АЗ СЪМ Присъствие или от някоя от мрежите на илюзията. Това може да се окаже спасително и за неговата душа, и за здравето на физическото му тяло. И да изрече:

„Това мое желание да правя ....... (изрича се желанието) е илюзия!
Господи и Боже мой, освободете ме от него,
за което ви благодаря от все сърце и душа!
Благодаря! Благодаря! Благодаря!
И всичко да бъде според Твоята Свята Воля, Господи!
АМИН   ТАКА ДА БЪДЕ   ОМ   ”

Така може да се постъпва и по отношение на илюзорните чужди мисли, когато дойдат такива. Тогава началото на призива е:

„Тази моя мисъл за …….. (изрича се мисълта) е илюзия!”

И това може да го прави всеки човек.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния