Въпрос и отговор 21

Житото за раздавка

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 13 февруари 2017 г.

Въпрос: Как е най-добре от Господна гледна точка да се приготвя житото за раздаване за „Бог да прости” на някой починал човек?

Отговор: Най-добре е да бъде сварено житото и да е сухо* – зърната да са едно по едно. Това е важното.

Когато човек яде жито, което му е раздадено за „Бог да прости”, то трябва да е сухо, тъй като чрез водата, ако е влажно или мокро – например ако е сварено като ашуре, може да се получи обсебване – някой да се всели в тялото на този, който го яде, докато яде и споменава починалия. И този някой може да е както този, за когото е наречено житото, така и някоя астрална същност, навъртаща се наоколо специално с такава цел.

Гореуказаното се отнася само за житото, понеже то има свойството да свързва душите на починалия и на този, който го яде за „Бог да прости” и поменува тази душа. Това свързване на душите е много добро, когато се раздава сухо сварено жито. Енергийният обмен може да е много полезен, кармопреобразуващ, от полза и в помощ и на двамата – и на душата на починалия, и на човека във въплъщение. Нужно е обаче човекът, на когото е раздадено житото, докато го яде, да е с почит и уважение, и с Божествена Любов към душата и към Висшето АЗ СЪМ Присъствие на този, за когото яде нареченото жито.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния

 

blueline

* Бележка от Росица Авела: За да бъде сухо свареното жито, би могло като се свари, добре да се отцеди в гевгир. След това се разстила върху марля, а под нея се слага амбалажна хартия и/или памучна или ленена кърпа, които да попият влагата от свареното жито. Ако след известно време кърпите или хартията отдолу под марлята много се намокрят, може да се сменят със сухи. Така житото престоява няколко часа, докато изсъхне добре. След това се събират зърната в дълбока купа и се смесват с галета, а може да се добави и настъргана на ренде кора от лимон. После се разсипва в чашките/купичките, в които ще се раздава, уплътнява се с лъжица отгоре и се изравнява, насипва се тънък слой галета, а над него – слой от пудра захар, който също се заравнява и накрая по желание се украсява с канела.