Въпрос и отговор 10

Плетене и разплитане

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 15 декември 2016 г., допълнен на 15 юни 2017 г.

 

Въпрос: Каква е причината и първопричината когато някой плете нещо за продан, да му се получава бързо, леко и без грешки, а когато човек плете за някой свой близък в семейството, понякога доста често греши и му се налага да разплита и плете отново и отново?

Отговор: Наблюдението е правилно. Винаги с много Радост отговарям, когато виждам, че някой забелязва нещата в живота около себе си и това буди въпроси у него.

Когато човек плете нещо за някой свой близък, тогава той вплита в плетивото каквото има отрицателно в любимия му човек към този момент. Това става автоматично, без участие на съзнанието на този, който плете, и без значение дали го иска или не. Образно би могло да се каже, че този, който плете, докато плете, все едно засмуква каквото има отрицателно у този, за когото е плетивото, и в същото време го вплита в шапката или в чорапите, в ръкавиците, в пуловера и т.н., т.е. в каквото и да плете, на когото и да е. Така се получава, когато близкият човек, за когото е плетивото, е кармично натоварен в някаква степен.

След това, когато в плетивото е вплетена негативност, много лесно нещо се сгрешава. Когато този, който плете, види грешката и започне да разплита, вплетената отрицателна енергия се преобразува в Светлина, ако той се зарадва и докато разплита възблагодари на Отца за това, което се случва!

Тогава плетенето се превръща в служение в полза на ближните – на този, на когото се плете. Превръща се и в служение на Бога, понеже се помага и на Висшите АЗ СЪМ Присъствия – и на този, който плете, и на този, на когото се плете. На този, на когото се плете, му олеква, става радостен и нараства способността му да взема правилни решения в живота. Този, който плете, си сътворява блага карма, която неговото Висше АЗ СЪМ Присъствие използва в случай на нужда, за да премине този човек с лекота и с възможно най-малки загуби през нещо особено опасно, което го грози.

Така например бабата може да бъде в помощ най-голяма за своите внуци, а и за децата и за съпруга си също. Плетенето се превръща във важна част от нейното служение на Господа и Бога и помощ за най-близките й люде – да вплита отрицателност в плетивото, а когато разплита сгрешеното място, да я преобразува в Светлина.

А ако бабата в нашия пример (и който и да е друг човек, който плете) пропусне да го приеме и да възблагодари радостно, понеже се е ядосала, че е сгрешила и за пореден път й се налага да разплита, тогава тя самата поема от своя близък тази отрицателност за отработване и здравето й съвсем естествено се влошава.

Така че този, който плете нещо за своите най-близки и любими хора, трябва много да внимава как го прави, понеже плетенето може да бъде както благодат най-голяма, когато се извършва в правилен сънастрой и по правилния начин – в Радост и с Благодарност към Отца, така и доста вредоносно за собственото му здраве би могло да бъде, ако изпада в отрицателни емоции, докато разплита нещо сгрешено.

Този ефект при плетенето – и положителен, и отрицателен, изцяло отсъства, когато някой плете за продан, без да е адресирано плетивото и без въобще да познава този, който ще го ползва. И това е така, понеже докато плете, такъв човек е без мисли и чувства, адресирани към този, който ще носи изплетеното, чрез които да се свърже на фин план с него и да поеме част от неговата отрицателна карма, която е излязла в този момент на повърхността и е активна за отработване.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния