Въпрос и отговор 9

Благослов преди сън

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 14 декември 2016 г.

 

Въпрос: Освен вечерното служение, има ли още нещо, което бихме могли да правим, за да се сънастроим по-добре към Висшите Небесни октави преди да заспим и за да се увеличи защитата ни?

Отговор: Да, има. След като се произнесе призивът към Архангел Михаил за защита при заспиването и по време на сън, много би било добре всеки от членовете на домакинството да благослови другите, а и себе си да благослови накрая. Това засилва защитата на пространството в дома, а и личната защита на всеки от членовете на домакинството се засилва, понеже се създава атмосфера на Радост, възвишеност към Бога и към Отца и се преумножава Божествената Любов.

Прекрасно е съпрузите да се благославят взаимно с много Любов, а и всеки от тях себе си да благослови с това, от което има нужда, да благославят и своите деца, а и децата да благославят родителите си да са здрави и все по-чисти и с любов помежду си и към тях, и да са с успех на работните си места – много да печелят и в Духа Светия да растат и мисията на това си въплъщение успешно да изпълнят.

Децата да се благославят и помежду си – да са здрави, да се разбират и да си помагат и доброплодотворни в Светлинната мрежа да бъдат всички те постоянно, а също и всяко от тях себе си да благослови. И чак тогава да заспиват.

Благославянето вечер преди сън укрепва семейните връзки. Създава се по-голяма близост между всички членове на семейството, когато всеки благославя с нещо добро другите и се стреми да изрече още по-добър благослов от благословите на другите преди него. Това предразполага всеки да сподели какви проблеми е имал през деня и да помоли другите да го благословят, за да се решат те в най-скоро време с лекота, в пълнота и по най-добрия от Господна гледна точка начин.

А в случай че някой сбърка, веднага друг да го поправи мило и той отново правилно да изрече благослова. Нужно е всички да внимават какви благослови изричат те самите и какви благослови изричат другите, за да се избегне даването на благослов за успеха на илюзорни неща, които биха били вредоносни и кармообразуващи. И тъй като човек понякога е без знанието кое би могло да е вредоносно, затова накрая на всеки благослов е нужно всички заедно да произнасят Слово-формулите:

„И всичко да бъде според Твоята Свята Воля, Господи
АМИН   ТАКА ДА БЪДЕ   ОМ   ”

и да оставят всичко в Моите ръце.

АЗ СЪМ Присъствие на Единния