Въпрос и отговор 16

Купуване на катастрофирал автомобил

Въпрос и неговият отговор, даден от Присъствие на Единния на 24 септември 2016 г.

 

Въпрос: Нужно и добро ли е да се избягва закупуването на катастрофирали автомобили?

Отговор: Без нужда е човек да се притеснява по този повод, понеже каквато и отрицателна карма да е поел да отработи автомобилът от своя стопанин, а също и всякаква друга отрицателност, при катастрофата или повредата тя се е преобразувала. Така че това, което е останало здраво и читаво след инцидента, спокойно може да се използва и е чисто.

Изключение правят колите (превозните средства), в които има умрял при инцидента човек. Тогава енергетиката на колата се изкривява без възможност за поправяне и е разстроена изцяло. Такава машина е най-добре да бъде дадена за вторични суровини – да се смачка и претопи. Ако обаче от такава машина се използват части за втора употреба, колата, на която се сложат, също може да пострада, тъй като тези части пренасят в нейната енергетика това поле на смъртта, което носят в себе си.

Следователно добре би било човек да бъде внимателен при закупуването на части от втора употреба и да пита от автомобил с какъв вид авария са взети, преди да се монтира частта. И ако е по-сензитивен, да поиска да му покажат тази част, която ще се сменя и е втора употреба, за да почувства дали е добра енергетиката й – чиста ли е и само тогава да я монтират. А когато човек е без такъв усет и без възможност да получи исканата информация от какъв автомобил са взети частите, би могъл само нови части да закупува за ремонт на превозното си средство, понеже макар и по-скъпо или доста по-скъпо да струва, но много си струва.

И когато се купува кола втора употреба, задължителен въпрос е – тази кола претърпявала ли е катастрофа, по време на която вътре в колата е починал човек – някой от пътниците или шофьорът?

АЗ СЪМ Присъствие на Единния