Бележка от Росица Авела:

На 06.06.2020 година Единният Отец Ми рече, че дава нова Велика Милост на всички Същества на Светлината, намиращи се във въплъщение, които са съхранили Душите си Живи, Светли и Чисти. Тя се състои в даването на допълнителна Помощ Свише от някое от Висшите Същества на Светлината чрес Мисъл, която да се качва на сайта в дните, когато е бес да се качва Лик или Напътствие към Лика, или Въпрос и Отговор към част Учение, или нещо друго.

 

МИСЪЛ,
от Висшите Октави на Светлината,
да ни е в помощ днес и в бъдеще

 

150

05 август 2021 г., от Господ Шива

Бъдете готови, по отношение на всичко, каквото и да се случи.

Бъдете гъвкави.

Бъдете постоянно с Благодарност и Божествена Любов към Единния Отец и се оставете в Неговите ръце – себе си и своите ближни.

 

149

04 август 2021 г., от Владичица Нада

Подкрепяйте се едни други и сплотени помежду си бъдете, та еволюцията си успешно да продължите.

Мотото „И сам воинът е воин“ все още важи, но бес да е достатъчно вече, та да оцелеете в това, което предстои.

 

148

03 август 2021 г., от Владика Кут Хуми

Намерете с какво да се подхванете да работите – това, което носи покой на вашата Душа и ви е леко и радостно, докато го работите. Това е сигурен белег, че това е най-добрата от Господна гледна точка по отношение на вас работа в тоя момент и е бес да ви обременява кармично.

 

147

02 август 2021 г., от Гуан Ин – Богиня на Божественото Милосърдие и Състрадание

Бъдете с Милосърдие и Състрадание най-големи към себе си – към своята Душа! И я охранявайте постоянно от всякакъв вид негативност, от прекомерни отрицателни емоции и исблици, та да сте Сдрави и да може да подкрепяте и своите ближни.

Едва тогава може да сте милостиви и състрадателни към другите хора, към който и да е! Понеже в противен случай сте лицемерни към Бога и пред Господа! И ако вие сте зле, липсва как да помогнете и подкрепяте другите, а само ще им вредите още повече в опитите си да им „помагате“ и това е всичко друго, но не и Милосърдие и Състрадание към тях!

 

146

31 юли 2021 г., от Падма Самбхава

Винаги обмисляйте добре какъв срок ще определите, преди да кажете, че ще направите дадено нещо. Бъдете бес да давате срокове, та да ви се пречи по-малко, докато го правите. Най-добрият отговор е, че ще го направите колкото може по-скоро и че ще съобщите, когато е готово.

 

145

20 юли 2021 г., от Пресвета Богородица

Мили Мои деца с Живи, Светли и Чисти Души!

Винаги, когато станете от сън, отправяйте благодарност и Божествената си Любов към Единния Отец и Го поканете, искрено поискайте и помолете да ви Благослови, както Той отреди.

Това ви дава най-силната охрана и е най-важната ви работа в Духовността, която да вършите както във вашето тук и сега, така и в бъдеще, и още повече дори!

 

144

19 юли 2021 г., от Гуан Ин – Богиня на Божественото Милосърдие и Състрадание

Напишете си списък с всичко, което имате да вършите както прес деня, така и прес следващите дни. Испълнявайте дейностите една след друга, като се учите да прекъсвате някоя, в случай, че ви се пречи да я испълните, и почнете внезапно испълнението на някоя друга, дори и да е било първоначално предвидено да я испълнявате в друг час от деня или дори в друг ден!

Това е най-милосърдното и състрадателното ви поведение както към самите вас, така и към ближните ви, тъй като ще вършите с лекота винаги онова, което е най-малко очаквано и бес да е предварително планувано. Понеже испълнението на плануваните предварително дейности много често е съпроводено със специални изненади, подготвени също предварително от илюзията, целящи да ви провалят или направят малко успешни, да ви нервират и отнемат колкото се може повече от енергията, докато се опитвате да оправяте настъпилата бъркотия!

 

143

18 юли 2021 г., от Владика Мория

Народната мъдрост гласи, че „трудът краси човека“.

До вас обаче е достигнала само част от тая Мъдрост. Тя е:

„Трудът краси човека, а работата, свършена качествено и навреме, го подмладява и обогатява.“

Понеже тогава човекът натрупва блага карма, която се употребява той да бъде исцелен и клетките му да бъдат регенерирани, финансово да е благополучен и Духовно да е във връска с все по-висши нива на Висшите октави на Светлината. Всеки път благата му карма се употребява според нуждите на момента – било то да се укрепи Сдравето на човека на Дух, Душа и тяло, да се усили финансово или Духовното му придвижване да се подкрепи, облекчи или ускори.

И колкото повече и от все сърце се труди човекът, по-жив става и по-красив и одухотворен, тъй като и Душата му се раскрасява от енергията на Живота, която също му се преумножава, докато работи с желание!

 

142

17 юли 2021 г., от Бабаджи

Работата ви е лека, когато я работите с желание, и радост ви носи, когато я вършите високоскоростно и качествено.

Понеже като работите на високи обороти, от вас се раскачат представителите на мрежите на илюзията, ако е имало такива, които са се специализирали да ви пречат и да ви е трудно и тягостно да работите, и да се трудите бес желание, тъй като тогава енергията, която влагате, се оцветява от тая отрицателност и им става достъпна да я консумират.

А като работите качествено, давате Божествен пример на всички. Това преумножава вашата творческа енергия и блага карма.

Тогава Душата ви почва да се радва и ликува, и се усилва желанието ви да се трудите, а от това ви става леко като работите!

 

141

04 юли 2021 г., от Господ Шива

Очаквайте и най-неочакваното, бъдете готови да го приемете и да останете равни, т.е. да съхраните енергийния си потенциал и ниво, и да сте с благодарност и с цялата си Божествена Любов към Единния Отец.

 

140

03 юли 2021 г., от Господ Майтрейя

Когато трябва да сте будни и да работите, а някой на фин план прави така, че много да ви се приспива и това пречи на вашата работа, и се чувствате отпаднали и бессилни, тъй като в момента, в който дори и един миг да задремете, ви се отнема голямо количество енергия, тогава макар и 10-15 минути да е, но прочетете нещо интересно и смешно, важното е да се рассмеете! И доспиването ви ще исчезне веднага, и ще сте бодри доста дълго време след това.

 

139

02 юли 2021 г., от Госпо́дна Атина Палада

Съхранете Радостта си, каквото и да случва, та да оцелеете! И вкарайте в употреба всички достъпни вам способи и средства, та това да се случи: рисувайте, пишете стихове, пейте.

Всеки ден, в края на деня пишете кратки текстове – какво ви е донесло радост прес деня, какво най-важно се е случило, какво сте постигнали. И когато ви стане бесрадостно, седнете и ги четете, докато се умиротворите.

 

138

01 юли 2021 г., от Гуан Ин

Мили хора с Живи, Светли и Чисти души, радвайте се и благодарете, и Божествена Любов отправяйте към Единния Отец, когато ви е най-тежко и трудно. Когато се обърнете с Божествена Любов към Господа и с приемане на това, което се случва, и продължавате да сте устремени към Бога и с Вяра, благодарност и Божествена Любов към Единния Отец, получавате Дарове Свише.

И тия Дарове исцяло премахват ефекта от нанесената ви вреда, и в пъти по-добре ставате, отколкото сте били преди това!

 

137

30 юни 2021 г., от Владика Иларион

Радвайте се, когато работите, каквото и да е, прес цялото време, докато работите, тъй като тогава трудът ви съсдава блага карма, която се употребява да бъдете исцелявани – всичките ви 4 нисши тела, на всички нива!

А когато сте сдрави, тогава благата ви карма се употребява да се увеличава и усилва творческата ви енергия, която ви прави по-успешни финансово, когато имате повече от нея, тъй като трудът ви става по-качествен, от по-висш порядък, и е по-скъпо платен. Понеже ви се отварят нови врати, финансовият поток се усилва към вас и вие можете да почнете да печелите повече.

 

136

29 юни 2021 г., от Владичица Нада

Потърсете и намерете точния човек, с когото да се движите по Пътя към Дома в Реалния свят на Бога.

Който търси, намира!

Който поиска, му се дава!

Който се отправи, достига!

 

Бележка от Росица Авела:

Който търси, намира – тоя човек, който е най-добър от Господна гледна точка, та да се достигне целта.

Който поиска, му се дава – като покани, искрено поиска и помоли подкрепа и помощ Свише да му се даде.

Който се отправи, достига – когато има верен другар до себе си, който:
да го удържи на Пътя, ако се подхлъзне встрани,
и да му помогне да се вдигне и да продължи, ако се спъне и падне, и да го утеши,
и да му вдъхне нови сили, ако се умори,
а ако испадне в униние да го ободри,
и да се радва с него, когато се придвижва добре!

 

135

28 юни 2021 г., от Падма Самбхава

Направете мислен кръг около себе си от бяло-огнена Светлина и тогава почвайте своето Служение/своята работа в Духовността, които и Духовни практики да правите, стига те да са добри от Господна гледна точка и да имат добър ефект по отношение на Живия Живот и планетата, и да са в съгласие и в испълнение на Промисъла на Единния Отец.

Тогава охраната ви се усилва и се облекчава работата на Ангелите-Охранители, и те могат да ви охраняват след това в много по-голяма степен! И вие ще го почувствате!

 

134

25 юни 2021 г., от Будда Вайрочана

Богати, дълголетни и успешни сте, когато сте добре енергийно, понеже тогава
blue-dotсте работоспособни и финансовия поток към вас се усилва,
blue-dotи сдравословно се подобрявате,
blue-dotи Божествената ви Любов се усилва, а това ви дава най-силната охрана, тъй като представителите на мрежите на илюзията са почти бес въсможност да ви вредят, особено в случай, че живеете добродетелно и в испълнение на Господните Повели и Правила.

 

133

24 юни 2021 г., от Господ Сурия

Направете така живота ви да тече, че когато вечер лягате да спите, да сте доволни от себе си и от свършеното прес деня!

И да поблагодарите на Господа, че ви се е наспорявал Свише труда.

И на Свети Архангел Михаил, и на Ангелите-Охранители да благодарите, че ви охраняват денонощно.

И на всички тях да отправите Божествената си Любов!

 

132

20 юни 2021 г., от Пресвета Богородица

Днешната работа работете днес, а утрешната – утре и в никое друго време, понеже ви се дава помощ Свише и охрана, когато я вършите в точно определения момент!

А в случай, че самоволно я отложите, след това има опасност да се натъкнете на всякакви пречки и усложнения, тъй като я правите сами и представителите на мрежите на илюзията имат по-лесен достъп до вас.

Ако закъснеете, я вършите в друго енергийно време, отредено да правите нещо друго тогава, което е Божествено наспорено и охранявано Свише в същия тоя момент.

Вие сами определяте как да живеете и работите и колко да сте успешни:
blue-dotдали да сте на гребена на вълната и всичко да ви се удава с лекота и да се случва по най-добрия начин – Божествено и Господно определено, отредено и наспорено, и Творческата ви енергия, сила и мощ да растат,
blue-dotили да попадате едно след друго в различни водовъртежи, да расходвате свръх усилия и да вършите работата си с цената на големи енергозагуби, влошено качество и минимална или никаква блага карма, тъй като при толкова трудности, спънки и истощение липсва как да работите в Радостта и трудът ви да е Карма-йога!

 

131

18 юни 2021 г., от Госпо́дна Атина Палада

Добре би било всеки от вас да усвои поне едно умение – такова, което му носи Радост, и да го върши сам, със собствените си ръце, бес помощта на машините!

 

130

16 юни 2021 г., от Великия Божествен Направляващ

Помнете, че винаги от злото проистича Добро, когато веднага щом се случи нещо лошо, поблагодарите на Единния Отец и Му отправите Божествената си Любов!

 

129

15 юни 2021 г., от Владика Мория

Пребивавайте в Чистота и Въздържание от вредоносните неща, та да сте в състояние да посещавате Висшите октави на Светлината и да получавате на фин план Напътствия от своята Висша Част, от Учителя си и от всички Нас – Съществата на Светлината, когато ни поканите, искрено поискате и помолите да ви подкрепяме по Пътя към Бога и към Отца!

 

128

14 юни 2021 г., от Господ Майтрейя

Погрижете се да бъдете точни в испълнението на поетите ангажименти и винаги се отплащайте добре и с Добро на тоя, който ви е подкрепил и ви е помогнал в труден момент!

 

127

12 юни 2021 г., от Владика Иларион

Мислете относно своето Сдраве преди да има нужда да го правите, като живеете Добродетелно, Благочестиво и в Единение с Живия Живот!

 

126

05 юни 2021 г., от Единния Отец

2021-ва година ви е дадена, та да успеете да се сънастроите с по-висшата енергетика и вибрация на Света на 6-тата човешка раса, където предстои да премине всеки от вас, който е с Жива, Светла и Чиста Душа и се исвиси до нужното ниво.

Направете всичко въсможно, та да успеете!

Можете го, стига да Осъснаете, че това е най-важното нещо във вашия живот в това време.

 

125

01 юни 2021 г., от Великата Майка на Света

Честит ден на детето, мили мои деца с Живи, Светли и Чисти Души!

В днешния ден би било добре всеки от вас сам себе си и всички други деца да дари с Радост, като се радва на природата, на Живия Живот и на Майчицата РАЙМА. И да им отдава своите Благодарност и Божествена Любов, а също и на своята Висша Част, на Господ Алфа, на Единния Отец и на всички останали Същества на Светлината от Висшите октави на Светлината.

Радвайте се, ликувайте и Почит отдайте на всички тях!

 

124

31 май 2021 г., от Пресвета Богородица

Понякога е по-важно човек да прояви силна Вяра в Единния Господ Бог Творец и Съсдател на Небесата, отколкото което и да е друго Божествено качество, тъй като така може да бъде спасен в последния момент! И невъзможното да стане реалност!

 

123

26 май 2021 г., от Елохим Мир

Престанете да се страхувате и притеснявате от каквото и да е, и се оставете исцяло в Господните ръце! Отдайте Добруването си на Единния Отец и ще получите много повече, отколкото всичките ви желания и очаквания накуп! Тогава ще се успокои и умиротвори вашата Душа, и ще се исвисите в Духа!

 

122

24 май 2021 г., от Великата Майка на Света

Мили деца на Светлината, пребивавайте по-често сред природата и вървете пеша. Особено тия от вас, които работят седнали по доста часове.

Човека е така устроен, че е сдрав, когато ходи пеша, а не когато се застоява на едно място и се придвижва по който и да е друг начин!

 

121

18 май 2021 г., от Архангел Гавриил (публикувана на 21 май 2021 г.)

Когато сам Единния Отец чрес частичка от Своето Присъствие ви съобщи нещо, отнасяйте се с най-голямо уважение и почит към Него и с цялата си Божествена Любов! И испълнявайте много точно реченото ви, та да оцелеете и да сте добре! Понеже всичко, което ви се дава Свише, точно поради тая причина ви се дава.