Няколко практически съвета

Прелюбимата Гуан Ин

11 май 2012 г.

АЗ СЪМ Гуан Ин.

Днес дойдох отново, преизпълнена с Милосърдие и Състрадание към вашите души, които са толкова прекрасни и повечето от тях виждам колко много страдат, когато вие отказвате да чуете своя вътрешен глас, който ви шепне от дълбините на вашето сърце, или се правите, че не го чувате, и мислите с външното си съзнание, че това, което той се опитва да ви каже, е илюзорно.

Възлюбени, повечето от вас, които четете тези Послания, имате връзка със своето Висше АЗ СЪМ Присъствие и то се опитва да ви направлява по най-различни начини и успява, когато сте хармонични и осъзнати. Вие чувствате кое е правилно и кое – не, чувствате, когато сгрешите и все по-често успявате да се спрете, преди да извършите нещо погрешно.

Това много ни радва! Толкова много се радва и вашето Висше АЗ СЪМ Присъствие! Да знаете само колко много радост предизвиква у нас всеки ваш успех и напредък по Пътя към Бога! И всичко това става възможно единствено благодарение на вашите собствени усилия да задържате своето съзнание извисено към Висшите сфери максимално, колкото ви е възможно във всеки момент.

Това се получава най-вече, когато извършвате своите ежедневни духовни практики, които ви помагат да постигнете състоянието на тиха радост и умиротворение и да го задържите след това колкото се може по-дълго. И когато четете нашите Послания, след като сте постигнали това извисено състояние, и благодарите за тях на Отца, тогава става възможно цялата енергия, съдържаща се в Посланието, да влезе във вашия храм и да изпълни низшите ви тела. Става възможно да се докоснете и да поемете и от достиженията на този Възнесен Владика, чието Послание четете, когато му отправяте Божествената си Любов. И този енергиен обмен може да продължи през целия ден, докато успявате да поддържате съзнанието си извисено.

Затова ви съветвам да извършвате своята работа в духовността – своите духовни практики, рано сутринта, след като сте посрещнали изгрева на Слънцето, а дори и преди това. Понеже този сънастрой, който получавате в ранните утринни часове, ви е от полза след това през целия ден, тъй като държи съзнанието ви будно и ви помага по-лесно да успявате да правите различаването между реалните и илюзорните неща в живота и да останете извън влиянието на масовото съзнание.

А Божествената енергия, която се влива във всичките ви тела по време на изгрева, когато сте се подготвили съответстващо за него, извисявайки своето съзнание и бидейки в Радостта, ви е нужна, както никога досега, тъй като всеки ден лъчението на Хелиос е различно и сънастройва планетата и всички Живи същества към извършващите се промени.

Слънцето получава енергийни потоци от различни места във всемира, които подготвят и него за промените, които текат. То ги поема и вече преобразувани, ги препраща към Земята така, че да са полезни за тези, които са сънастроени към Висшите Октави на Светлината по време на изгрева. Тези енергийни потоци се вливат във вашите низши тела и ги балансират спрямо енергетиката и вибрацията на цялата планета, за да се чувствате максимално добре през останалата част от денонощието. Така много по-лесно може да съхраните през целия ден радостното чувство, което ви обзема по време на изгрева.

Всичко това е възможно, когато за изгрева ставате бодри и добре отпочинали, и наспали се през нощта, което означава да заспивате рано вечерта – в толкова часа, в колкото е потребно, за да ви се получи на сутринта този резултат.

Разбира се, винаги има изключения, когато през нощта, докато физическото ви тяло е в състояние на сън и покой, вашата Душа работи във фините планове и е възможно сутринта да се събудите по-уморени, отколкото сте си легнали. Това състояние на сутрешна умора се случва, когато някоя нощ помагате при извънредни ситуации на планетата. И тогава, посрещайки изгрева и отдавайки на Прелюбимия Хелиос Благодарност и Божествена Любов, той ще се погрижи да зареди вашите тела преизобилно точно с енергията, която ви е нужна, за да сте добре през деня.

Състоянието на сутрешна умора може да се получи и когато сте си легнали и сте заспали, без да сте се сънастроили преди това към Висшите октави на Светлината. Особено, ако си лягате обзети от каквото и да е отрицателно състояние на съзнанието – отрицателни мисли, чувства или след изречени отрицателни слова. Тогава може да попаднете след заспиването в някой от слоевете на астралния план, където, спейки, може да загубите част от своята Божествена енергия и да сътворите отрицателна карма, вместо, пребивавайки във Висшите Октави на Светлината и работейки за добруването на Живия Живот, да сътворявате блага карма.

Затова би било добре преди заспиване да отделите няколко минути, да се отпуснете, да благодарите на Небесния Отец за изминалия и за утрешния ден, който предстои, да спрете да мислите за ежедневните си дела и да отправите следния призив към Архангел Михаил и към Ангелите на Защитата:

Архангел Михаил, ас …….. (малкото име),
Те каня, искрено искам и моля,
испрати ми от Твоите Ангели-Охранители
да ме охраняват прес цялото време, докато спя,
и още от самото начало на моя сън
да ме съпроводят до Висшите Небесни октави на Светлината,
(а когато човек има нужда от исцеление, на това място е добре да каже:
„в лечебните центрове при Архангел Рафаил и Ангелите-Лечители“,)
да ме съпроводят обратно и когато се наспя,
а също и колкото и пъти да се пробуждам по време на нощта,
та да бъде постоянно охраната ми съвършена
на всички планове на Битието.
И всичко да бъде според Твоята Свята Воля, Господи!
АМИН   ТАКА ДА БЪДЕ   ОМ

Благодаря Ти, Архангел Михаил, на Теб и на Ангелите-Охранители!
Благодаря! Благодаря! Благодаря!
Любя Ви от все сърце и Душа, с цялата си Божествена Любов!
(Поклон пред всички вас!)

Моят съвет към вас е да правите, ако желаете, макар и съвсем кратко служение всяка вечер точно преди да заспите, за да се сънастроите правилно и веднага след заспиването да попаднете във Висшите ефирни октави на Светлината. Аз указах на нашия Посланик какво примерно би могло да бъде това служение.* Вие бихте могли обаче да се сънастроите и по всеки друг начин, който е удобен и действен за вас и извисява вашето съзнание, и повишава вашите вибрации, сближавайки ви с реалния свят на Бога.

А когато след като посрещнете изгрева, започнете да се трудите с желание и преизпълнени с радост, тогава предметът на вашия труд се изпълва с вашите високи вибрации и оказва влияние на всеки, който по-късно се докосне до него.

И сега аз ще ви дам още един важен съвет. Добре би било да съхранявате баланс и равновесие в трудовия процес. Както е вредно за вас да стоите без работа, така е вредно и да се преуморявате, вършейки едно и също нещо часове наред.

Още повече е вредно, когато работите до преумора на вашите физически тела. Когато се изтощите, обикновено вие вече сте извън Радостта и вашата Божествена енергия започва да отива за подхранване на илюзорната ви същност. Така може да се окажете подвластни на отрицателни мисли и чувства и в това състояние ставате много по-уязвими за най-различните проявления на илюзията около вас.

Затова препоръката, която е била давана във всички епохи, е да се работи съсредоточено и в пълна пренатовареност, но без преумора. И когато почувствате, че започвате да се изморявате, най-доброто е да замените единия вид труд, който до този момент сте полагали, с друг вид труд. Едните системи във вашия организъм, които сте натоварвали до този момент, остават в покой, а започват да се натоварват и да работят други.

Така вие запазвате и радостта от добре свършената работа, и своя позитивен сънастрой. И само от вас самите зависи по такъв начин да разпределяте своята работа, че да бъде възможно редуването на един вид труд с друг и да оползотворите максимално добре целия ден, без да ви остава време да мислите и вършите илюзорни неща! Тогава ще сте с чиста съвест, в съгласие и единство с вашето Висше АЗ СЪМ Присъствие и ще получите възможността за общуване с него, за да са ви в помощ неговите напътствия по всяко време на деня.

Следвайки даваните ви препоръки, постепенно вие ще се променяте. Ще ставате все по-съвършени, такива ще са и вашите мисли, чувства, слова и дела. Ще се променят към добро и всички Живи същества около вас. И колкото повече от вас успеете да се справите със себе си и почувствате единството си с цялото Творение на Отца, и го насищате с бликащите от вас вибрации на Радост, Мир и Божествена Любов, толкова повече и по-бързо сътвореното от вас Добро ще изкристализира на физическия план като по-благоприятно бъдеще за тези, в които огънят на Живия Живот гори.

АЗ СЪМ Гуан Ин в Радостта, че успях да ви предам всичко това.

 

blue line

* Виж Работа в духовността, Призиви - Вечерно Служение - преди сън.