Важно упътване

Владика Мория

8 април 2011 г.
Обновено от Владика Мория на 3 април 2021 г.

АС СЪМ Владика Мория.

Дойдох да ви дам упътване как е добре да се държите, когато около вас се случва нещо извънредно.

Първото, което е потребно да направите, е да си спомните това упътване и да се постараете да го приложите.

Когато се намирате в извънредна ситуация и искате помощ от Висшите октави на Светлината, трябва да сте балансирани въпреки това, което става, та да може помощта да достига до вас в пълна мяра.

Постарайте се точно в тоя най-труден момент да благодарите относно всичко, което се случва, макар и въобще да не ви е до благодарност. Искреното отправяне на чувството на благодарност към Бога ви помага да се уравновесят вашите чувства, та да сте в състояние да чуете своя вътрешен глас, гласа на вашата Висша Част, която ви ръководи в тоя момент как да преминете прес ситуацията по най-добрия начин.

Постарайте се да погледнете на случващото се отстрани, като страничен наблюдател, сякаш това е ваш спомен от нещо отдавна отминало, и се опитайте хладнокръвно да прецените как може да действате и какво ще е най-благоприятното и най-доброто по отношение на всички Живи същества.

И действайте! Работата в такъв момент е най-доброто средство. Работете, бес да спирате. Работете и едновременно с това благодарете на Отца и му отправяйте Божествената си Любов. Работа винаги има премного, стига да желаете да работите.

Дори и когато не можете да полагате физически труд, можете да ободрявате и успокоявате другите и да се молите също можете, а и още толкова други неща! И го правете, водени от желанието да помогнете на всички Живи същества около вас.

По отношение на себе си напълно да спрете да мислите, най-добре би било. Когато отдавате всичко от себе си в служба на Живия Живот, включително и на Майката РАЙМА (Земя), тогава има кой да дава и на вас, и то повече, отколкото вие сте в състояние да дадете.

Винаги помнете, че исключително много Същества на Светлината правят всичко, което може да се направи, та да протичат по най-добрия от гледната точка на Единния Отец начин събитията на планетата, винаги, във всички Времена, Време, Полувреме и след това!

Винаги помнете, че каквото и да се случва, то е продиктувано от нуждата на момента и е най-доброто в тоя момент. Степента, в която ще протекат събитията около вас, се определя също и от вашата хармоничност, от степента на вашата Осъснатост и от енергийното и вибрационното ви ниво.

И най-накрая винаги помнете, че всичко би могло да се случва и в още по-малко добър вариант, а би могло да се случва и в по-добър вариант, и в много по-добър вариант! Вашата работа и в духовността, и в материалността в помощ и в подкрепа на Живия Живот – на всеки един от вас, дошлите във въплъщение сега – всеки ден, всеки час, всяка минута, определя в голяма степен какво ще предстои.

АС СЪМ Владика Мория, в готовност да подкрепя вашия труд, насочен в служение на Единното Творение на Отца!