Бележка от Росица Авела:

На 06.06.2020 година Единният Отец Ми рече, че дава нова Велика Милост на всички Същества на Светлината, намиращи се във въплъщение, които са съхранили Душите си Живи, Светли и Чисти. Тя се състои в даването на допълнителна Помощ Свише от някое от Висшите Същества на Светлината чрес Мисъл, която да се качва на сайта в дните, когато е бес да се качва Лик или Напътствие към Лика, или Въпрос и Отговор към част Учение, или нещо друго.

 

МИСЪЛ,
от Висшите Октави на Светлината,
да ни е в помощ днес и в бъдеще

 

68

17 септември 2020 г., от Владика Мория

Когато четете исторически книги относно минали времена, включително и биографии на хора, живели тогава, и гледате такива филми, това е като пътуване назад във времето. Всяко пътуване има своята цена в енергия и когато правите такова, всеки път се расплащате със своята (енергия).

И тъй като всеки има точно определен лимит от енергия, отредена му при идването във въплъщение, ако сте бес да се трудите допълнително и да сътворявате нова блага карма чрес правене на дарения на Господа и дарствен труд, на Господа посветен, може да се окажете бес достатъчно средства да финансирате пътуването си напред и нагоре в Светлината, към Господа, на трудните участъци, където имате нужда от помощ.

 

67

16 септември 2020 г., от Владика Иларион

Най-доброто лечение на човека е предварителното, важна част от което е наличието на

Божествена Любов;

Радост, Мир и Хармония;

Спокойствие;

Положителни мисли, чувства, слова и дела и равност към проявите на илюзията;

И сдравословен начин на живот – хранене, спане, обличане, движение…

 

66

6 септември 2020 г., от Владика Серапис Бей (публикувана на 15 септември 2020 г.)

Бдете над Чистотата на 4-те си нисши тела като над Светиня, понеже тя е! И я охранявайте с цялото си усърдие, тъй като исключително много си струва! Понеже на човек, който е бес достатъчна степен на Чистота на 4-те си нисши тела, му предстои изненада относно това къде ще се озове като мине прес Портала на Великия Преход, когато полувремето настане.

 

65

14 септември 2020 г., от Падма Самбхава

Човек е сдрав и най-добре работи, след като първо е направил сутрешна расходка навън или гимнастика в къщи и това му дава добър тонус прес целия ден. Но бъдете бес да си мислите, че домакинстването – готвене, чистене и пране, ви осигуряват достатъчно много движение и могат да подменят расходката и гимнастиката в живота ви, понеже не могат!

Освен ако отидете пеша до реката и обратно с таса на главата и там перете прането с бухалка на камъните в кристално чистата вода, бес химични перилни препарати.

 

64

11 септември 2020 г., от Владика Кут Хуми

Погледнете на света от друг ъгъл и включете програмата „виждане и гледане, чуване и слушане само на Доброто, положителното и радостното“.

И всеки път като ви се случи нещо, което вашето външно съзнание класифицира като „лошо“, „вредно“, „нещастно“, „инцидент“ и т.н., веднага щом благодарите на Господа и на Бога, че се е случило, се попитайте „ а кое е Доброто в цялата тая ситуация? Каква е ползата от случилото се?

А докато се случва или след като вече е приключила ситуацията, се попитайте или се обърнете към Висшата ви Част да ви подскаже, какво може да предприемете, което ще ви помогне да ви е много по-добре от преди да се случи „злото“ и да се обърне злото в Добро!

 

63

9 септември 2020 г., от Господ Шива

Работете много и все повече!

Работете постоянно и все по-дълго!

Работете пъргаво и все по-високоскоростно!

Това е формулата на вашето Спасение и оцеляване във времето, което е тук и сега и още повече във времето, което предстои.

 

62

8 септември 2020 г., от Архангел Михаил и от Пресвета Богородица

От Архангел Михаил:

Охраната ви е по-добра, когато поне два пъти дневно Ме поканите, искрено поискате и помолите да ви пратя от Моите Ангели да ви охраняват прес цялото денонощие – първо като се събудите, та да ви охраняват по време на деня, а след това и преди да легнете да спите – да ви охраняват по време на нощта. А също и всеки път, когато имате допълнителна нужда от помощ и подкрепа, винаги може отново да Ме повикате по спешност, да подсиля вашата охрана.

От Пресвета Богородица:

Помнете, че каквото поискате, такова получавате. А също и че бес да го поискате, липсва как да го получите, освен когато се оставите на 100% в Господните ръце и се откажете от всичките си желания, отдадете живота си на Господа и се оставите Господ да ви води. Тогава Той поема грижата относно всичко във вашия живот според Своя Промисъл и вие само трябва много да Му благодарите и Божествената си Любов да Му отправяте по много пъти всеки ден! Понеже всичко, което ви се случва тогава, е най-доброто по отношение и на вас, и на всички!

 

61

7 септември 2020 г., от Будда Вайрочана

Учете се да обработвате почвата и да отглеждате растения, бес да ги пръскате с отровни химични препарати – и тях, и почвата, Живи и Сдрави щом искате да сте тук и сега, и в бъдните времена.