Помощ за извисяване на съзнанието

Господ Санат Кумара

18 юли 2011 г.

АЗ СЪМ Санат Кумара и съм готов да дам своето Послание за всички Светли души – и за будните, и за тези, които вече бяха събудени, но отново заспаха, макар че тяхното желание беше само леко да си подремнат, а също и за онези, които спят от много отдавна и вече им е крайно време да се пробудят и да стъпят отново на Пътя към Бога.

Аз дойдох да подсиля у всички ви импулса за действие във вярното направление – извисяване на съзнанието ви и достигане до върха на Божественото Съзнание. За това ви се говори в почти всички наши Послания. Замисляли ли сте се каква е причината?

Придвижването ви по този Път е единственото, което е в състояние да съхрани вашата душа и да гарантира нейното по-нататъшно развитие и оцеляване в условията на всепозволеност във времето, в което живеете сега. Време на засилващо се противодействие на илюзията към измененията, които вече започнаха и увеличават постепенно интензивността си. Тези процеси тепърва предстои да се разгръщат и нашето желание е да ви помогнем да се подготвите по най-добрия начин за тях, и правим това всеки път, когато нова Божествена Милост ни предоставя възможността да ви даваме Послания.

Днес искам още веднъж да ви обърна внимание, че вие може да извисите своето съзнание само тогава, когато то е освободено от влиянието на илюзията, а това се получава:
blue-dotкогато сте успели да избегнете претоварването на съзнанието си с излишен информационен багаж и
blue-dotкогато успявате да запазвате своята Позитивност и състояние на вътрешен Мир, Хармония и Покой.

Това са двата момента, отработването на които много би ви улеснило.

Представете си балон, с който искате да се издигнете в небето. Дали този балон би могъл да излети, ако е завързан с различни по дебелина въжета от всички страни към тежести на земята? А вие сами привързвате своето съзнание към тежестите на излишната информация, която поглъщате без значение дали за продължително, или за кратко време, но ежедневно, от всички средства за масова информация и от книгите, които четете. И правите това, без да се вслушвате в тихите нашепвания на вашето сърце и без да приемате нашата помощ чрез знаците, които ви даваме, когато вятърът разбърква страниците на вашето четиво или интернетът прекъсва точно когато четете нещо „интересно” и „полезно”, или детето ви пречи със своите нужди или въпроси точно когато искате да видите или чуете нещо по радиото или телевизията, или кучето иска да излезе на разходка и е неспокойно точно когато някой ваш познат ви информира за нещо по телефона.

Да се върнем отново към вашия балон. Да речем, че за достатъчно дълго време сте спрели да поемате информационни сурогати, които да привързват вашето съзнание към илюзията на материалния свят, т.е. достатъчно сте освободили балона от тежестите и той вече може да се издигне нагоре.

Обаче дали би могъл да полети безопасно и в посоката, в която желаете, ако започнете издигането с него по време на буря със светкавици и гръмотевици, съпроводена от много силен вятър и дъжд? Ето това се получава, когато се стремите да издигнете своето съзнание по време на вашите служения и отправяте призиви за помощ към нас, но сте пропуснали първо да усмирите бурята, бушуваща вътре във вас, от вашите мисли и чувства, свързани с живота ви в материалния свят. Забравяте да усмирявате и словата, които постоянно валят от устите ви като градушка и поразяват посевите с крехките филизи на Новия Ред, които ние посяваме във вашите души.

Ето това е, възлюбени, върху което можете да работите, за да успявате съзнанието си да извисите и да го задържите след това извисено през повечето време на това ниво, на което то е защитено от спектакъла, който разиграва илюзията чрез различните съблазни и противодействия.

Издигнете се с балона, който сте приготвили за Път, и когато погледнете на света отгоре, ще усетите, че там долу всичко вече е спряло да ви привлича, изкушава и съблазнява. И ще разберете, че всичко там долу е престанало да бъде толкова важно, че да се борите за него или да се налага да противодействате по какъвто и да е начин на каквото и да е!

Вие ще летите в безкрайната синева, окъпани от Светлината и с огромна Радост в душата!

И когато решите да приземите балона си, вие ще носите тази Радост и Светлина със себе си и ще дарявате от тях на всеки, с когото животът ви среща и който е готов да ги приеме с Благодарност и с Божествена Любов към вас и към Отца.

Само този, който е готов да приема с Благодарност и с Божествена Любов към вас и към Отца вашата Радост, Светлина и Божествена Любов, само на него те може да му бъдат дарени! Иначе и да ги излъчвате, липсва начин да достигнат до него и той да ги приеме. Същото, и още повече дори, важи за всяко Послание, което Ви даваме, ако липсва Благодарност и Божествена Любов към Владиката, който го дава, и към Посланика, който го приема, у този, който го чете!*

АЗ СЪМ Санат Кумара, с Любов и грижа към вас.

 

blue line

* На 5 март 2013 г. Господ Санат Кумара допълни текста на Посланието с този абзац.